NOČNÍ SOUTĚŽ

Dne 5.7.2020 se za skvělého slunečného počasí ve Štrbicích konal již 18.ročník Noční soutěže v požárním útoku.

Stejně jako v loňském ročníku závody odstartovali naši předskokani v podobě starších žáků štrbického sboru. Předvedli parádní výkon, ze kterého měli radost a sklidili zasloužený potlesk jak od přihlížejících fanoušků, tak od týmů dospělých, kteří se již připravovali na své vlastní soutěžní klání.
Do souboje o nejlepší požární útok se přihlásilo čtrnáct mužských a osm ženských týmů. Raritou soutěže byla skutečnost, že všechna zúčastněná družstva závodila na stejnou dráhu bez rozdílu, tedy na „mužskou“ trať na 3B (délka trati je prodloužena cca o 20m oproti klasické ženské trati). Soutěžní týmy jsou zvyklé, i z jiných soutěží, připravovat základnu v krátkém časovém úseku a ani zde tomu nebylo jinak. Vše šlo jako po másle. Fanoušci dokonce mohli vidět na startovní čáře zahraniční tým. Hasiči z Großolbersdorf jsou našimi přáteli a navštěvují nás z obce ležící v Německu, v Sasku na severní straně Krušných hor. K vidění bylo také mnoho zajímavých momentů. Od nezapojených hadic s následnou sprchou diváků i závodníků, přes „utopený“ útok, kdy ženy nejsou zvyklé na delší trať a vodu tak do hadic ženou příliš brzy, až po nečekaně převrácený stroj. Vše se však obešlo bez jakéhokoliv zranění a jako pořadatelé jsme si nemohli přát lepší průběh.

I přes společnou trať však týmy hodnotíme odděleně. Výsledková listina žen měla jasného vítěze. Staly se jím ženy z Touchovic s časem 22,55s. Ženy z Touchovic jsou schopné „mužskou“ trať zaběhnout i pod hranici 20 vteřin. Jejich výkon byl fantastický a pro fanoušky dechberoucí. Svým výkonem by se velmi dobře umístily i mezi muži. Každé další ženské družstvo, nepočítaje desetiny a setiny vteřin, vždy zaběhlo o vteřinu horší čas než družstvo předešlé. Mužskou kategorii ovládli muži ze Slavětína se skvělým časem 17,79s. Domácí tým se samozřejmě nenechal zahanbit a bral pěkné třetí místo s časem 19,23s. Na závěr soutěžního klání jsme si mohli užít nádherný ohňostroj, kterým byla odstartována volná zábava. Ve mžiku se ze startovní dráhy stal taneční parket pod otevřeným nebem.

Noční soutěž ve Štrbicích se pravidelně těší velké oblibě a hojné účasti jak diváků tak soutěžních družstev, nejinak tomu bylo i letos. Výbornou atmosféru podtrhlo tradičně perfektní moderování, skvělé ozvučení a světelné efekty od FAST Agency. Kterým tímto velmi děkujeme.
Letošní Noční soutěž ve Štrbicích se opět vydařila, což by nebylo možné nejen bez skalních příznivců a sportovců, ale především bez sponzorů, kterým touto cestou velice děkujeme. Jmenovitě jde o ČEZ Energetické produkty s.r.o, Obec Světec, SIAD s.r.o , Severočeské doly a.s. , Severočeská voda – Nadační fond , Speciální stavby Most s.r.o. , Elektroservis Tejček, Sousto s.r.o. , Michal Maulis M&M ,

Děkujeme za Vaši přízeň, příští rok se na Vás budeme opět těšit.
SDH Štrbice