19. ročník o pohár ředitele HZS ÚK ÚO Teplice 8.5. 2022

V neděli ráno sraz v 7:45 a hurá do Bíliny na atleťák ZŠ za Chlumem.
Čekal nás 19. ročník o pohár ředitele HZS ÚK ÚO Teplice a sympatický atleťák ZŠ.
Opět jsme vyrazili se třemi kategoriemi: přípravka, mladší žáci a starší. Děti se závodů zhostily jako vždy s grácií a zápalem jim vlastním. Bylo radostí a pýchou je sledovat.
Že nás opět doprovázel déšť, je už takovou klasikou a asi už nikoho nepřekvapil.
Jako první se nastupovalo na štafetu 4×60 a nestačili jsme se divit. Byla naprosto fantasticky odběhnutá, a to v podání všech našich týmů. Přípravce se podařilo zaběhnout čas: 1:29:85 (3.místo), mladším 1:13:79 (6.místo) a u starších si můžeme zapsat další osobní rekord v čase 49:73 (2.místo) 🤜🏻🤛🏼.Druhá a zároveň i poslední disciplína byla „královská“ – požární útok.Mladší i přípravka měli útoky parádní, a navíc měli naprosto totožný čas. Oběma týmům se podařilo dokončit útoky v čase 31:99. Oba časy by braly 3.místa.

V podání starších žáků se útok nepovedl, ovšem nebyla to vina žádného ze starších žáků. Vše měli tak jak mělo být. Stalo se to, co se stává i zkušeným pardálům. Omotku (vrtuli) na hadici voda dotlačila až ke spojce a odpojila ji. Následující vodotrysk viděl celý stadion. 💦

Bezvadně to zmákli, vše opravili a útok dokončili. I tak nám byl udělen neplatný pokus, protože cizí osoba (Tom) zasáhla do útoku. Tom sáhl na mašinu, aby rychle ubral plyn. Přece nechceme nikoho zranit. Za neplatný pokus to stálo.
Všichni byli v neděli úžasní a dle slov starších žáků, to byl jejich nejlepší útok ze všech… protože Táda hodil „prdeláče“ a máme to natočený. 😂😄
Po součtu časů ze štafet a útoků si naše přípravka odnesla celkové 2. místo, mladší žáci 5. místo a starší 5. místo a k tomu opět mraky zážitků.
S láskou k požárnímu sportu, Hasičata Štrbice
Děkujeme Mirdas Stehlík za super fotky. Více fotek pod odkazem.