SOUTĚŽ MODLANY 14.5.2022

Závodníci, na místa a připravte se, POZOR …💣!
14.5. jsme se v rámci soustředění vydali do malebné a nedaleké obce Modlany (okres Teplice), která čítá cca 1100 obyvatel.
V Modlanech na nás čekala soutěž O pohár starosty SDH Modlany, kde jsme hodlali poměřit své síly v požárním útoku.
Ze Štrbic jsme vyrazili v plném počtu, …kam se hrabou Hujerovci. Do boje o přední příčky jsme nasadili naše nejlepší kombo z přípravky, mladších žáků a dvě sestavy žáků starších. (Za chvíli nám už asi dojdou dresy 🙂 = malý point pro sponzory 😉).

Den byl jako korálek ☀️, sluníčko to do nás pralo hlava nehlava a krásný hasičský areál byl natřískaný kvalitními týmy ze všech koutů Teplického okresu. Začali jsem být nervózní a moc nám ani nepřidalo, že jsme doma nechali koš. KOŠ zůstal v hasičárně! 😟
Nervozitu vystřídala panika, vždyť koš je nejlepší přítel košaře. Míša naskočila do své nablejskané káry (fakt ne, auto má jako prase) a ještě jednou se projela do Štrbic a zpět, (za takovou jízdu by se ani Fittipaldi nestyděl), a koš přivezla. Sama totiž dobře ví, jaké to je mít a nemít svůj koš.
A my už mohli jít na scénu. První nastoupila přípravka, která byla oslabená o naše dva nejlepší závodníky. „Vlčáci“, jak jim pracovně říkáme, výjimečně nebyli a my tak nasadili novou zabijáckou posilu Stellinku. Přípravka se rozhodla svoje soupeře rozsekat a ve finále ukořistila 2. místo. 🥈
V kategorii mladších žáků se nám útok pěkně rozběhl, jen to zatrolené béčko do mašiny. Nepodařilo se ho cvaknout, a tak s přicházející vodou vypadlo. Rozdělovač (Vítek) zachoval chladnou hlavu a celý útok zachránil. Jen tak si od rozdiku odběhl zapojit béčko do mašiny a pak zase doběhl na místo, útok dokončit jak se patří. Nakonec z tak velkého kiksu bylo fajnové 5. místo z celkových 11 příček.
Na závěr přišla řada na mlaďochy ze starších žáků. První tým utrpěl NP (neplatný pokus), dohnalo nás pravidlo o dotyku vodní hladiny savcem, na kterém není našroubovaný koš. Košařka (Lucka) jela neskutečný bomby, že nestihla před kádí zabrzdit, tak aby se nedotkla hladiny.
Druhý tým nastoupil s naším proudařem (Péťou) na postu rozdělovače a musíme smeknout helmu, po jednom tréninku ho dal na pána. Celý útok byl jak z učebnice a mlaďoši si tak odnesli 2. místo 🥈, a to doslova o chlup za Oseckými žáky.
KONEC… Štrbický potěr si rodiče rozvezli domů, novou posilu Stellinku nebylo možný dostat z dresu, je to přece nej nej tričko v trendy designu. 😀
Mlaďoši ze starších si udělali zastávku v McDonald’s. No jo, my víme, není to úplně extra super závodní fitness strava, ale bylo to silnější než my. 😅 A pak už zpátky makat, dřít a remcat na soustředění.
S láskou k požárnímu sportu, mlaďoši SDH Štrbice