KL ŠTRBICE

Naše nedělní domácí soutěž ve Štrbicích (29.5.2022), mimo jiné 2. kolo KL (Krušnohorská liga), měla avizovaný začátek ve 13:00h. Proto jsme měli sraz v 9:00h., abychom v 10:30h. už seděli, čučeli a neměli do čeho píchnout. Odvážnější kusy čučely na dno půllitru, v rámci antistresové přípravy.
Co se týká počasí, tak bylo fakt krásně… na prosinec. Škoda že byl konec května. Někteří pánové ze soutěžních týmů byli ovšem velmi potěšeni, údajně viděli velké množství „čudlíků“. (Pro mladistvé čtenáře: Zřejmě se jedná o nějaký lokální slang, označující hřeby do treter ☝️.)

V předešlém sdělení, jsme informovali o spatření BÁJNÉHO JEDNOROŽCE, jehož sobotní výkon, bohužel, moc bájný nebyl. A tak jsme čekali, jak se s tím popere v neděli.
Štrbické Áčko na nedělní závod nastoupilo v nabušené formaci: Ika (Jirka) a Vendelín – zadek, Líba – mašina, große Pepa (Josef) – béčka, zapůjčený Sanča/Pačok/Tonda/Henych… (jeho jméno „je takový překladatelský oříšek“) z Předáče – troják, LP – Burďák a PP – Pepča (Jos Ef) (hoši z Předáče dovolí, Pepa je jako náš ).
Na základně vše ok, start na první dobrou a všichni napjatě čekali co z toho bude. Ač se to může některým zdát neuvěřitelné s ohledem na věkový průměr týmu a „značně propadlou technickou“, si kluci stříkli luxusní čásek. Pepča si švihnul vysokou 17 (17:86). Burďák útok uzavřel s časem 18:05. A proto nemůžu jinak než smeknout helmu.
Celkově u nás bylo k vidění několik pěkných útoků, ale taky pár prdeláčů, nezapojené či zapomenuté hadice na základně, neposednej košík, …atd. Taková víkendová klasika.
Ale co se týká našeho výkonu …YEEEES! První flek byl tam a byl náš! Jupííí! Hashtag#: NA PÁNA!
Medaile, pohár a vítězství na domácí půdě. Zahřálo to na srdíčku, ne že ne. Tenhle kůň ještě nepatří do klobás!
Na druhé kolo jsme si od Elisabeth vypůjčili stahovák. Sice klucí nepatří do starýho železa, ale půlka z nich by dost dobře mohla patřit do hospicu.
Burďák si po vzoru Stázi taky oddělal tříslo a aby mohl na 2B ještě běžet (a také běžet za – *POZOR, jazykové okénko → unsere Freunde aus Deutschland), musel si nohu stáhnout. Stahovák byl očividně nejvyšší možné kvality. Nohu stáhl tak dokonale, že po rozběhu nešlo zastavit a Burďák přeběhl čáru u terče. Áčko si tak zajistilo nekompromisní NP (neplatný pokus), zase! Takže díky moc Eliško Příště si zase něco půjčíme.
Soutěž jsme si maximálně užili. Konec konců jsme se dočkali i sluníčka a doufáme, že i vám se u nás líbilo. Velké díky všem.
S láskou k požárnímu sportu    Více fotek zde https://sdhstrbice.rajce.idnes.cz/KL_STRBICE_29.5.2022/