OKRESNÍ KOLO (Plamen ) – starší žáci – I. část

Pátek 20.5.2022
Sestava na okres byla jasně daná a nebylo nad čím přemýšlet, teda do doby než jsme měli soustředění. Na tom si Áďa (naše nejlepší atletka) pořídila designovou parádu a naprosto ideální věc na prázdniny… dvě berle a sádrové kopyto na levém kotníku.
Sestavu na páteční i sobotní disciplíny tak Tomáš s Míšou přeházeli tak aby to bylo hratelný. Nedalo se jinak než sáhnout do rezerv a zmobilizovat naše náhradníky, kteří s námi moc netrénovali (zranění a jiné kroužky), ale plně jsme jim věřili, však jsou naši Štrbičtí . V nové formaci jsme si pak stihli zkusit aspoň jednu z disciplín a s chutí do toho!

Vyrazilo se! V pátek nás přivítala oblíbená Duchcovská bažantnice s parádním tartanovým oválem. Vyrazili jsme s vedoucím Tomem a Míšou. Naše Marťa Gipflová (skvělá vedoucí našich nejmalinkatějších) byla na místě nejspíš naklonovaná. Jak jinak si vysvětlit, že stíhala roli startérky, rozhodčí, meřičky času, sčítačky bodů, zapisovatelky a další a další?
Program na ten den byl jasný, ZPV a štafeta dvojic. Protože nás bylo 10, postavili jsme dvě hlídky i dvě štafety. Po extrémně stresující komplikaci na střelbě u ZPV, jsme si start zopakovali. Pak už vše proběhlo hladce. Obě hlídky doběhly v celku do cíle.
– První hlídka si, bohužel, odnesla plný počet trestných bodů při určení azimutu, který za živého boha nemohli určit. A proč? Protože: „Míšo, jsem tak hodně dřel a makal, až jsem měl brutálně zpocený ruce a nešlo mi točit s tím „kolečkem““. A proto milý Ježíšku, dej každému buzolu a rukavice na příští rok.
– Druhá hlídka pro změnu cestou vehementně diskutovala. Velitel chtěl běžet jedním směrem, členové týmu chtěli běžet směrem opačným. Ani jedné volbě jsme se ve finále nemohli divit, každý měl svůj logický důvod. Nakonec jsme ZPV dokončili až na 4. místě, …ach ta buzola. ‍♀️
Štafeta dvojic proběhla bez chybičky. Když pomineme zádrhel ze strany organizátorů, kdy dostatečně neukotvili hydrantový nástavec, který následně spadl ⬇️ (ne jednou, a ne jenom nám), bylo vše ok. Disciplínu jsme dokončili na 1.místě.
Domů jsme odjížděli emočně i fyzicky vyčerpaní a plni očekávání. Jenže to jsme ještě nevěděli, co nás druhý den opravdu čeká.
S láskou k požárnímu sportu
SDH Štrbice
Může jít o obrázek osobě , dítěti , standing , stromu a venkovnímu Může jít o obrázek 5 lidem , venkovnímu a text that says 'GUESS oshteplice.rajce.net' Může jít o obrázek 5 lidem , people playing sports , stojícím lidem a venkovnímu
Může jít o obrázek 1 osobě , standing a playing a sport Může jít o obrázek 1 osobě a standingMůže jít o obrázek 2 lidem , stojícím lidem a venkovnímu
Může jít o obrázek 4 lidem , stojícím lidem , venkovnímu a text that says 'HR PUMA oshteplic oshteplice.rajce.net' Může jít o obrázek 6 lidem , stojícím lidem , obuvi a trávníku